De top van de fasciatherapie, was er bij!

Home » Blogs » De top van de fasciatherapie, was er bij!

Gepubliceerd op 28 september 2023

Sinds het moment dat het idee ontstond om een congres te organiseren tot het ook effectief van start ging, passeerden ruim 10 maanden.

In die tijd zijn met we met een hele toffe ploeg intensief aan de slag gegaan en kreeg het congres meer en meer vorm.

Het enthousiasme van het team, de samenhorigheid en verbinding, humor en respect, ondersteuning, de kwaliteit en de diepgang en het serieuze engagement van de sprekers tijdens die voorbereiding heeft mee de atmosfeer gevormd waarin het congres is doorgegaan.

Het thema van het congres was de ontmoeting tussen wetenschap en de praktijk. We denken dat we een algemeen gevoel verwoorden als we zeggen: dat we hier in geslaagd zijn.

Maar geen congres zonder sprekers:

Dr. Robert Schleip bracht ons niet alleen bij dat we moeten werken met de juiste druk, maar dat die vooral efficiënt is wanneer hij uitgevoerd wordt door een therapeut die in een veilige relatie is met zijn patiënt. Het kader rond immuniteit en fascia kunnen we dadelijk meenemen naar onze praktijk en patiënten, maar ook naar de artsen waarmee we samenwerken.

Ook Dr. Antonio Stecco trok de aandacht met zijn uiteenzetting waarbij hij het mechanisme van het clusterende hyaluronzuur uitlegde met alle gevolgen van dien voor de doorstroming. Zijn visie ivm krachtoverdracht was beeldend.

MSc. John sharkey, wist te boeien met zijn oeverloze kennis, zijn uitgebreide zicht op het menselijk functioneren, en zijn linken naar natuur en techniek.

Prof.Dr. Lieven Danneels legde ons uitvoerig de wetenschappelijke kant van rugschool uit en Fascia College is heel blij om samen met hem onderzoek te gaan doen.

Fasciatherapeute, Greet Béatse, bracht ons een pure illustratie van het transformatieproces, doorheen de 4 kwadranten. Ze bracht de perceptieve pedagogie tot leven.

Prof.dr. Danis Bois opende de tweede dag van het congres. En we zijn enorm dankbaar dat hij opnieuw samen met Hélène bij ons te gast wou zijn. Dankzij zijn pionierswerk, ontwikkelde hij het mooiste beroep ter wereld. We mochten aanschouwen hoe in de wetenschappelijke domeinen stilaan zaken herkend en aangetoond worden die hij al veel eerder beschreef.

Dr. Christian Courraud bracht ons een super boeiende samenvatting over het jarenlange wetenschappelijke onderzoek ivm fasciatherapie. Helder samengevat en heel duidelijk.

Fasciatherapeute,Isabel De Keyser bracht een beeldende getuigenis over haar transformatie van kinesiste tot fasciatherapeut. Enorm vloeiend en inspirerend.

Dr. Joeri Calsius wist te boeien met een heldere presentatie over toch wel een niet zo eenvoudig onderwerp: Trauma.

Fasciatherapeute, Sophie Van de Put koppelde vanuit haar expertise naadloos de rol van fasciatherapie hieraan vast. De weg naar posttraumatische groei werd hierbij duidelijk geschetst.

Fasciatherapeute, Monica Espinoza sloot de rij van sprekers af met een beklijvende case studie. Ze nam ons mee in haar ervaring in de praktijk, waarbij ze werkte met een trauma patiënte. Uit het leven gegrepen, puur en prachtig verwoord.

DANKWOORD !

Tot slot geen congres zonder deelnemers: heel erg bedankt voor het engagement en blijken van waardering. We hopen uit de grond van ons hart dat jullie verwachtingen zijn ingelost, en zelfs meer.

Graag een extra dankwoord voor de vertalers en de technici voor het geleverde werk en de geduldige support.

Een welgemeende dankjewel voor het team van communicatie en marketing van Fascia College, om ons congres te promoten en zo in de wereld te zetten.

Team van het Fascia College: jullie zijn ronduit de max! Bedankt voor jullie bodemloze inzet, voor en achter de schermen!

We hopen dat we jullie mochten inspireren en kijken er naar uit om jullie terug te ontmoeten in onze komende activiteiten, een nieuw congres, workshop, opleiding of permanente vorming.

BEDANKT !

Team Fascia College

 

 

 

 

 

 

beeld voor blog

Andere

Blogs

BLOGS
Spanningshoofdpijn behandelen met Fasciatherapie

Spanningshoofdpijn kennen we allemaal, maar het blijkt niet zo simpel om vanaf te geraken. Met fasciatherapie hebben we zo onze eigen kijk op dit fenomeen. Kristien, fasciatherapeut, laat je graag eve...


25 januari 2023
Lees meer
BLOGS
TenségriQUOI ?

  Tenségrité. Un concept indissociable de la fasciathérapie telle que nous la connaissons. Mais qu’est-ce vraiment? La tenségrité est le jeu des forces de tension continue et de compressio...


18 januari 2023
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie