Bewegingsreëducatie bij Fibromyalgie

Home » Permanente vorming » Bewegingsreëducatie bij Fibromyalgie

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

PV2021_04: Bewegingsreëducatie bij Fibromyalgie.   ! Volzet !

 

Tijdens deze permanente vorming zal Cyril Dupuis ons deelgenoot maken van zijn klinisch onderzoek over de therapeutische mogelijkheden van bewegingsreëducatie bij fibromyalgie, een domein waar hij zich reeds jaren in verdiept heeft.

We starten hiervoor in de voormiddag van dag 1 met een clinical topic gegeven  door Cyril Dupuis en Philippe Rosier.  Dit zal gaan over het wetenschappelijk onderzoek naar het effect van bewegingsreëducatie bij fibromyalgie en het belang van lichaamsbewustzijn.  Er zal ook toegelicht worden hoe we dit in onze klinische redenering als kinesitherapeut kunnen integreren. Aansluitend wordt de door Cyril onderzochte en mogelijke meerwaarde van fasciatherapie tegen het licht gehouden van deze recente bevindingen.  De praktijk zal gericht zijn op het toepassen van al onze tools bij deze patiënten waar bewegingsreëducatie en lichaamsbewustzijn centraal staan.

Fibromyalgie is een pathologie die steeds vaker voorkomt in onze dagelijkse kiné-praktijk.
De kennis van deze pathologie met complexe kenmerken is de laatste 20 jaar sterk geëvolueerd. Veel onderzoek heeft geleid tot een beter begrip van de pathofysiologische mechanismen en het werk heeft een waarschijnlijk verband tussen fibromyalgie en fasciale bindweefsel aan het licht gebracht.

Ook het standpunt en de ervaring van mensen die lijden aan deze pathologie zal worden besproken. Er zullen zorgprotocollen worden aangeleerd en verschillende instrumenten van de fasciatherapie zullen op een aangepaste manier worden ingezet: eerst manuele therapie, waarbij rekening wordt gehouden met de hyperalgesie van de huid, vervolgens sensoriële gymnastiek en de soms onverwachte effecten ervan en ten slotte meditatie als pijnstillende therapeutische aanpak. Fasciatherapie, met haar holistische benadering, is hier bijzonder goed geplaatst voor de aanpak en de begeleiding van dit complexe syndroom, dat het individu beïnvloedt in zijn biologische, psychologische en sociale dimensies.

Deze Permanente Vorming zal in het Frans gegeven worden, maar er wordt simultaan vertaald naar het Nederlands.

hotel Nazareth - Gent

Cyril Dupuis (Fr)

Therapeut

Details

 • Status

  Volzet

 • Doelgroep(en)

  Onbekend

 • Prijs

  € 500,00 totaal

 • Accreditatie

  Wordt aangevraagd

 • Lestaal

  Frans

 • Locatie

  hotel Nazareth – Gent

 • Koffie/thee en lunch

  Koffie/thee inbegrepen

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie