“Back to basics” – to focus on the fundamentals again after a long time.

Home » Permanente vorming » “Back to basics” – to focus on the fundamentals again after a long time.

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

Onder het motto ‘going back to basics strenghtens your therapeutic foundation‘ gaan we tijdens deze PV terug naar de basis om van daaruit opnieuw te integreren.

Fasciatherapie maakt deel uit van een domein dat voortdurend in evolutie is, waardoor bijgevolg regelmatig nieuwe informatie geïntegreerd wordt. Permanente vormingen worden aangekondigd als ‘nieuw’ en ‘vernieuwend’. Deze nieuwe inzichten en technieken integreren in je praktijk zijn belangrijk om ‘mee’ te zijn met de evolutie van onze methode.

Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van je werk voornamelijk bepaald door de basisbeginselen van Fasciatherapie zo goed mogelijk toe te passen. ‘Probeer de basis zo goed mogelijk te doen, elke dag een beetje beter, revolutionaire nieuwe technieken zorgen vaak maar voor een kleine winst (marginal gains).’

Daarom het thema van deze permanente vorming georganiseerd door Fascia College: “Back to basics”. Gedurende 3 dagen neemt het docententeam je mee doorheen de basisbeginselen van de opleiding Fasciatherapie.

 

We overlopen de belangrijkste principes van:

 • Fasciatherapie/somatologie: het behandelen van de verschillende weefsels van het locomotorisch systeem, het vrijmaken van gewrichten, het vrijmaken van bewegingsamplitudo en bewegingskwaliteit
 • Craniale Fasciatherapie: het uitdiepen van de waarneming van de subjectieve sensoriële beweging zonder objectieve verplaatsing. De dura mater.
 • Viscerale Fasciatherapie: het behandelen van de diepe axiale fascia van sphenoid tot perineum en  de link met het neurovegetatief systeem.
 • Fasciatherapie/pulsologie: de microcirculatie van het periost en het bot. Hoe pak ik ontstekingen aan?
 • Somato-psychopedagogie: hoe komt het dat de zijnstoestand van mijn patiënt verandert, hoe neem ik dit waar en wat doe ik er mee?

 

Het wordt een seminarie dat hoofdzakelijk uit manuele praktijk zal bestaan. Meerdere docenten van Fascia College zullen dit seminarie doceren, elk vanuit zijn/haar specialisme.

Ideaal dus om je technieken in te oefenen en verder te verdiepen. We zijn er van overtuigd dat je de daaropvolgende maandag weer helemaal ‘ herbrond ‘in je praktijk zal staan.

Oude Abdij Drongen

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be

Dr. Philippe Rosier

Therapeut

Details

 • Status

  Open

 • Doelgroep(en)

  Fasciatherapeuten

 • Prijs

  € 550,00 totaal

 • Accreditatie

  Geen accreditatie

 • Lestaal

  Nederlands

 • Locatie

  Oude Abdij Drongen

 • Koffie/thee en lunch

  Koffie/thee inbegrepen

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie