Net toen ik dacht dat deze therapie te zacht is voor mij, voelde ik de pijn in mijn hoofd en rug wegsmelten.

Home » Blogs » Net toen ik dacht dat deze therapie te zacht is voor mij, voelde ik de pijn in mijn hoofd en rug wegsmelten.

Gepubliceerd op 16 april 2024

Deze man wandelde de praktijk van Sarah binnen met aanhoudende lumbale pijnen na een mislukte  “springcarrière” met zijn snowboard. 

Bij het bewegen van zijn bekken, waarbij ik de hele romp betrek om zo globaal beweging te induceren, merk ik dat zijn lumbale ruggengraat eerder karig is van antwoord, maar ook het enthousiasme bij het cervicale deel is heel ver te zoeken.   

 Ik dring binnen in de lokale gespannen zones in oa de m iliopsoas en m quadratus lumborum om de spanning in het weefsel te laten dalen.  Hierna plaats ik mijn handen thv de LWK en  L5S1 en probeer deze op zachte manier vrij te maken.  

Daar de lumbale wervels echter niet van plan zijn in beweging te komen, wanneer ze worden aangesproken, richt ik mijn aandacht op cervicaal.   

Startend met een algemene cervicale handgreep. Via de principes van de sensoriële biomechanica lukt het me de bewegingsbeperking te lokaliseren en lokaal vrij te maken.  

Opnieuw scan ik de regio op zoek naar dense zones in de mm scaleni, m trapezius, m levator scapulae…
Dit geeft veel warmte en duidelijke tonusdaling. Nu pas komt de patiënt op mijn handen te liggen.

“Ik voel me smelten als een camembert op de BBQ” 

 
Wanneer hierna de lumbale regio wordt bewogen gaat dit een stuk vloeiender.   
De week erna meldt de patiënt het gevoel dat hij opnieuw in zijn bed ligt ipv erboven te zweven. De pijn lumbaal is nog niet volledig verdwenen, maar hij durft zijn rug opnieuw te bewegen. 

Kennis maken met de werkwijze van een fasciatherapeut?
-> volg een workshop

 

 

 

 

 

 

beeld voor blog-2

Andere

Blogs

BLOGS
Meten is weten!

Or is there more than what meets the eye? In onze opleiding leerden we allemaal hoe we het amplitudo van een beweging kunnen meten in graden, welke spieren welke functies hebben, wat het vereiste bewe...


3 april 2023
Lees meer
BLOGS
Spanningshoofdpijn behandelen met Fasciatherapie

Spanningshoofdpijn kennen we allemaal, maar het blijkt niet zo simpel om vanaf te geraken. Met fasciatherapie hebben we zo onze eigen kijk op dit fenomeen. Kristien, fasciatherapeut, laat je graag eve...


25 januari 2023
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie